:: Daleke destinacije :: Tucan Travel putovanja :: Azija ::
 

DALEKE DESTINACIJE - AZIJA

Dragulji ŠRI LANKE

15 dana / 14 noćenja - individualni prevoz
Negombo  - Anuradhapura - Polonnaruwa - Sigiriya - Kandy - Kitulgala -
Nuwara Eliya - Ella - Yala National Park - Unawatuna - Negombo
       
CODE TURE:  SRJ; TIP PUTOVANJA:  Avanturistička tura / Adventure Tours

Istražite skrivene hramove i pećine Sri Lanke, sveta budistička mesta i Hindu svetišta. Zavirite u plantaže britanskih čajeva, prirodne rezervate i botaničke vrtove na brdovitom delu zemlje. Posetite drevne kraljevske prestonice, uživajte u užurbanosti Kandy-a, krenite u Horton Plains ka divovskim statuama Budhe, a potom se opustite na plaži. Nema nikakve sumnje da ćete za vreme ove ture uživati u bogatom kulturnom nasleđu i mirnoći Sri Lanke.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan  Negombo (dolazak)
Prvi dan zamišljen je jednostavno kao dan sastajanja i nema organizovanih aktivnosti. Ukoliko želite da se opustite od leta i samostalno istražite grad, predlažemo Vam rezervaciju dodatnog smeštaja koji dan pre početka ture. Po dolasku u hotel, molimo Vas da na recepciji zatražite informaciju oko termina sastanka s pratiocem i ostatkom grupe. Negombo je smešten na obalama lagune istoimenog naziva. Nekad portugalska i holandska trgovačka luka, danas nudi mnoštvo atrakcija poput vrata starog holandskog utvrđenja koja su sagrađena 1672., holandskog kanal, stare crkve, ribarska sela koja okružuju područje, a tu su takođe i izazovne bele plaže. Područje Kotchchikade, sa svojim trgovinama, suvenirnicama, rukotvorinama, restoranima...oživljava svako veče  i jednostavno Vas poziva u istraživanje.
2. do 3. dan  Anuradhapura
Nakon jutarnjeg obilaska Negomba i posete lokalnoj ribljoj pijaci nastavljamo prema UNESCO svetskoj baštini osnovanoj u 4. veku.pr.Kr. - Anuradhapura. Anuradhapura je nekadašnji glavni grad istoimenog kraljevstva sve do početka 11.veka. Uz stručno vodstvo posetićemo dobro očuvane ruševine koje su od izuzetnog značaja za Budiste, Tamile i Hinduse i naučiti ponešto o njihovoj fascinantoj istoriji i trudu koji se ulaže u restauraciju.
Uključeni izleti: Razgledanje Negomba i Riblja pijaca; Ruševine Anuradhapura
Fakultativni izletii: Najam bicikla BPolonnaruwa i Anuradhapura - US$5 po osobi; Mihintale - US$5 po osobi.
4. dan  Polonnaruwa
Posle dve noći u  Anuradhapuri, krećemo prema drevnom gradu  Polonnaruwa. Na putu prema našem odredištu, posetićemo  Aukana Buddha, jedan od rezervoara sagrađenih za vreme vladavine kralja  Dathusena gde ćemo videti veličanstveni 12m visoki kip Bude. Ruševine Polonnaruwa su jedne od najbolje planiranih arheoloških mesta u zemlji. Sagrađen u 11. i 12. veku,  Polonnaruwa se nalazi na popisu svetske kulturne baštine. Ovde ćemo videti ostatke Kraljevske palate, Gal Viharaya i četiri statue Buddhe u uspravnom, sedećem i ležećem položaju, isklesane od stena. Polonnaruwa se prostire na poprilično velikom području i najbolji način za istraživanje je svakako biciklom. Nakon razgledanja ruševina imaćete dovoljno vremena i za samostalno razgledanje (predlažemo najam bicikla).
Uključeni izleti: Aukana Buddha; Ruševine Polonnaruwa
5. dan  Sigiriya
Ujutro nastavljamo našu avanturu ka selu u blizini  Sigiriya-e, koje uključuje putovanje zaprežnim kolima, pešačenje, vožnju tuk-tukom i tradicionalnim brodom na vesla. Ovaj izlet takođe uključuje i ručak kod lokalne porodice . Ovo je stvarno odličan izlet za vreme kojeg možete da vidite na koji način lokalne zajednice žive. Otkrivanje Šri Lanke nastavljamo posetom Lavljoj steni -  Sigiriya, koja se uzdiže 200m iznad džungle. Uz stotine stepenica koje nas dele od vrha ove stenovite tvrđave, pogled na krajolik koji se pruža sa samog vrha je nešto što se ne sme propustiti, a ovde ćemo takođe videti svetski poznate freske Majke Božije od Sigiriya.
Uključeni izleti: Utvrđenje Sigiriya; Izlet u lokalno selo
6. do 7. dan  Kandy
Na putu za Kandy, zastaćemo u mestu Dambulla gde ćemo posetiti najimpresivnije hramove Sri Lanke u pećinama  koje su koristili sledbenici kao mesto za meditaciju i molitvu. Neki od hramova sadrže kipove, slike Buddhe i freske. Po dolasku u Kandy sledi kratkotrajno razgledanje grada. Kandy je bio poslednji glavni grad kraljeva središnjih planinskih područja Sri Lanke i takođe se nalazi na popisu Svetske baštine. Sledi panoramska vožnja oko jezera Kandy koje je napravio zadnji Sinhala kralj Sri Wickrama Rajasinghe 1798. Odlazimo u obilazak grada tokom kojeg ćemo videti trgovački deo, centar za umetnost, Muzej dragog kamenja i lapidarijum. U poslepodnevnim satima sledi slobodno veme za razgledanje grada tokom kojeg ćete primetiti da je Kandy najverovatnije najbolje mesto za kupovinu većine rukotvorina koje se proizvode na Sri Lanci. U večernjim satima ćemo krenuti na izlet u Hram Zuba (legenda kaže da se upravo na tom mestu čuva zub Buddhe) i uživaćemo gledajući tradicionalne plesove Sri Lanke.
Uključeni izleti: Dambulla pećine; razgledanje Kandy-a; Večernja Puja u Hramu Zuba;  Večernji tradicionalni  kulturni plesni show.
8. dan  Kitulgala
Na putu do Nuwaraeliya posetićemo jednu od najkišnijih regija zemlje -  Kitulgala (pripremite vodootpornu odeću i obuću  koja se može pohvaliti očaravajućim pejzažom, mirnim rekama i lokalnim delikatesama.
9. dan  Nuwara Eliya
Nuwara Eliya je smešten u srcu brdovitog dela Sri Lanke. Veća nadmorska visina i hladnija klima uz baršunaste plantaže zelenog čaja izvrsni su za predah, a ovo će takođe biti naša baza za posetu impresivnom Nacionalnom Parku Horton Plains. Nekada je bio raj za slonove, a danas čak ni ne nastanjuju ovo područje. Nasuprot tome, moći ćemo da vidimo mnoge druge vrste kako biljnog tako i životinskog sveta. Ovo područje je okruženo najvišim planinama Sri Lanke koje izgledaju kao umotane u oblake i reke. Nacionalni park Horton Plains je jedini NP na Sri Lanci kojim je dozvoljeno slobodno kretanje i svakako ćemo iskoristiti tu priliku i krenuti putem visokih planinskih vegetacija i jezera. Naš cilj je "Kraj sveta", gde 2000m visoki plato naglo završava i ponire 700-1000m u dolinu. Na putu ćemo videti mnoštvo divljih životinja uključujući langure, divlje svinje, jelene i po kojeg leoparda. Sledi povratak u hotel, a ostatak dana ćete moći iskoristiti za individualne programe.
Uključeni izleti: Horton Plains Nacionalni Park
Fakultativni izleti: Rafting - US$30; Adamov vrh - US$14
10. dan  Ella
Nuwara Eliya će biti naša stanica ukrcavanja na voz u čijoj ćemo laganoj vožnji kroz planine na putu do Ella uživati pre svega u predivnom krajoliku. Ella je uspavano selo u brdskom predelu Sri Lanke gde možete duž pruge hodati po stenama kroz plantaže čajeva.
Uključeni izleti: Panoramsko razgledanja vozom
11. dan  Nacionalni park Yala
Odlazeći iz Ella zaustavićemo se na Ella i Ravana vodopadima, a zatim stići do Nacionalnog parka Yala gde ćemo provesti noć kampujući (neposredno pre područja NP). Kroz vožnju parkom imaćemo priliku da vidimo slonove, leoparde i medvede. NP Yala je osnovan 1900. godine i može se pohvaliti najbrojnijom populacijom divljih životinja u Aziji. Park ima dva izuzetno važna hodočasnička mesta - Sithulpahuwa i Magul Vilhara, a bio je jedan od središta prošlih civilizacija.
Uključeni izleti: Vožnja NP Yala; Ella & Ravana vodopadi.
12. do 13. dan  Unawatuna
U  mestu Unawatuna ćemo posetiti Udawalawe Elephant Transit Home, vrlo važno utočište za slonove čiji je cilj rehabilitacija napuštenih mladih slonova sve dok ne budu spremni za povratak natrag u divljinu. Unawatuna se ponosi nekim od najepših plaža Sri Lanke na kojima nas čeka opuštanje. Zaronite uzduž obale i istražite koralne grebene i olupine brodova, a ako će termin Vašeg putovanja to dozvoliti, u noćnim satima možete videti i kornjače kako polažu jaja na plaži. Postoji niz dodatnih aktivnosti u kojima možete uživati, a dva noćenja u Unawatuna će Vam pružiti sasvim dovoljno vremena da jednostavno uzmete sve što ovo okruženje pruža.
Uključeni izleti: Galle - organizovano razgledanje; Udawalawe Elephant Transit Home
Fakultativni izleti: Posmatranje kitova - US$65
14. dan  Negombo
Poslednja stanica na našoj turi je Negombo. Na putu do Negomba posetićemo mrestilište kornjača i glavno administrativno središte Sri Lanke – Colombo. Colombo je užurban i živopisan grad koji čini mešavinu modernog života i kolonijalnih zgrada. Sledi razgledanje grada tokom kojeg ćemo proći kroz trgovačko područje još poznato pod nazivom "Tvrđava" koje je taj naziv dobilo radi nekadašnjih portugalskih i holandskih utvrđenja koja su se nalazile ovde. Proćićemo pored  "Pettah"  bazara koji vrve antičkim vozilima, raznim rasprodajama, džamijama i hramovima, a potom posetiti Hindu hram i videti Jumi-UL Alfar Jumma džamiju. Nastavljamo do  Wolvendaal holandske crkve,  Hultsdorf suda do rezidencijalnog područja Vrta Cimeta, Trga Nezavisnosti i  Bandaranayake Memorijalne Međunarodne konferencijske dvorane.
Uključeni izleti: Mrestilište kornjača; Colombo - razgledanje grada.
Fakultativni izleti: Plovidba po Madhu Ganga reci - US$10; Prezentacija lokalnih kuhinja - US$6
15. dan  Negombo (završetak programa)
Vaša avantura se privodi kraju. Ukoliko imate kasni let, možete produžiti svoj boravak u hotelu i nastaviti s dnevnim istraživanjem lokalnih znamenitosti.

obavezno pogledajte:

Putno osiguranje
Opšti uslovi putovanja
Najčešći turistički pojmovi
Sabra Travel Club

PRODAJNA MESTA

Srbija
Republika Srpska

SUBAGENTI ONLINE


PRETRAZITE SAJT

ITINERER:
TERMINI PUTOVANJA - Nedelja/Nedelja:
Dan Mesto/Grad
Država
Obroci
Opcija 1/1 sobe
1.dan  Negombo
Sri Lanka
2.dan  Anuradhapura
B
3.dan  Anuradhapura
B
4.dan  Polonnaruwa
B
5.dan  Sigiriya
B
6.dan  Kandy
B
7.dan  Kandy
B
8.dan  Kitulgala
B
9.dan  Nuwara Eliya
B
10.dan  Ella
B
11.dan  Yala National Park
BD
12.dan  Unawatuna
B
13.dan  Unawatuna
B
14.dan  Negombo
B
15.dan  Negombo
B

(B - Doručak, L - Ručak, D - Večera /obroci uključeni u cenu aranžmana)

28.12.2014. - 11.01.2015.
08.02.2015. - 22.02.2015.
22.03.2015. - 05.04.2015.
17.05.2015. - 31.05.2015.
12.07.2015. - 26.07.2015.
06.09.2015. - 20.09.2015.
01.11.2015. - 15.11.2015.
13.12.2015. - 27.12.2015.
24.01.2016. - 07.02.2016.
20.03.2016. - 03.04.2016.
15.05.2016. - 29.05.2016.
10.07.2016. - 24.07.2016.
04.09.2016. - 18.09.2016.
30.10.2016. - 13.11.2016.
11.12.2016. - 25.12.2016.

11.01.2015. - 25.01.2015.
22.02.2015. - 08.03.2015.
19.04.2015. - 03.05.2015.
14.06.2015. - 28.06.2015.
09.08.2015. - 23.08.2015.
04.10.2015. - 18.10.2015.
29.11.2015. - 13.12.2015.
27.12.2015. - 10.01.2016.
21.02.2016. - 06.03.2016.
17.04.2016. - 01.05.2016.
12.06.2016. - 26.06.2016.
07.08.2016. - 21.08.2016.
02.10.2016. - 16.10.2016.
27.11.2016. - 11.12.2016.
25.12.2016. - 08.01.2017.

Cena aranžmana po osobi : 1379 Eur
doplata za jednokrevetnu (1/1) sobu: 409 eur

NAGRADNI i SPECIJANLI POPUSTI: od 5% ili više, u zavisnosti od termina putovanja i vrste programa/ture
Detaljan pregled popusta koje možete dobiti pogledajte ovde ili potražite u agenciji.
Popusti se odnose samo na osnovnu cenu aražmana (ne važe za doplate, takse...)

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Aranžman se plaća isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Marfin banke  na dan uplate.
Prijava putovanja podrazumeva uplatu minimum 150 Eur, a ostatak - gotovinski, čekovima građana na četiri jednake mesečne rate ili platnim karticama (Dina, VISA, Visa Electron, MasterCard, Maestro ili American Express),  najkasnije 60 dana pre putovanja. Za korisnike kreditnih kartica Banca Intesa (VISA, American Express i MasterCard) i Alpha banke (VISA) mogućnost plaćanja na više rata bez kamate.
Sve cene u eurima, navedene u ovom programu putovanja, istaknute su na osnovu i u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju, shodno članu 34. stav 3., kao i način naplate aranžmana, koj se vrši u dinarima po prodajnim kursu poslovne banke organizatora putovanja na dan plaćanja. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, cena aražmana podleže promeni.

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
Smeštaj u trajanju od 13 noćenja u hotelima i 1 noćenje u kampu, obroci (14x doriučak, 1x večera); izleti: Negombo (razgledanje grada i riblje pijace), Aukana Buddha, Sigiriya kamena tvrđava, Večernja Puja u Hramu Zuba, Kandy plesni show, panoramska vožnja vozom, Yala Nacionalni park, Galle (razgledanje grada), mrestilište kornjača, Anuradhapura ruševine, Polonnaruwa ruševine, Hram Dambulla spilje, Kandy (razgledanje grada), Horton Plains Nacionalni pak, Ella i Ravana slapovi, Udawalawe utočište za slonove, Colombo (razgledanje grada); transport - javni i privatni prevoz; Tucan travel pratioci grupe i lokalni vodiči na engleskom jeziku na uključenim izletima

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:
Internacionalni letovi do/od navedenih destinacija i aerodromske takse, takse na lokalnim letovima (ukoliko su primenjive), transferi od/do aerodroma, fakultativni izleti, dodatni smeštaj pre i posle ture, aerodromske takse za lokalne letove, obroci, troškovi pribavljanja vize, međunarodno putno osiguranje, individualni troškovi putnika i ostale nepomenute usluge.

AVANTURISTIČKE TURE / ADVENTURE TOURS:
Opšte informacije o AVANTURISTIČKIM TURAMA pogledajte ovde ili potražite u agenciji.

PREPORUKA:

Transfer od internacionalnog aerodroma do hotela
Dodatan smeštaj pre početka i po završetku ture

Raspoloživost mesta po datumima, akcije, popuste i sve ostale informacije o turi saznajte na:  
www.tucantravel.com/tour/dossier/jewels-of-sri-lanka/srj

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja
Aranžman je rađen na bazi od minimum 8 prijavljenih putnika (u skladu sa uslovima ino partnera, Tukan travel-a)
i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Organizator putovanja: Sabra company doo Beograd, licenca broj OTP 5/2010, izdao APR, Registar turizma 27.01.2010. god
Uz ovaj program vaze  Opšti uslovi putovanja organizatora
Cenovnik br. 1 od 16.10.2014.