KRSTARENJE
Nikako ne propustite priliku da se upoznate sa lepotama Tasosa, njegovim fantastičnim plažama i skrivenim uvalama. Kupanje u kristalno čistom Egejskom moru, skakanje u more sa broda i sunčanje, učiniti će Vam ovaj dan nezaboravnim. Celodnevno krstarenje brodom, bez vodiča, uz animaciju na brodu. Transfer do luke (ukoliko je potreban). Isplovljavanje broda u 9.30 časova. Plovidba do najlepših plaža na severnoj strani ostrva. Kraća zadržavanje na na nekoliko plaža radi kupanja. Ručak je organizovan na brodu. Oko 17.00 časova povratak. U slučaju promene vremena tokom krstarenja, kapetan broda zadržava pravo da promeni maršrutu, skrati ili produži krstarenje. U tom slučaju novac ili deo novca se ne vraća. Vegetarijanski ili dijabetičarski ručak je potrebno najaviti prilikom prijave.
U cenu izleta je uračunata brodska karta, animacija, ručak (roštilj, salata, sok ili čaša vina), transfer ukoliko je potreban i organizacija izleta. Deca do 6 godina besplatno, bez sedišta u toku transfera, a od 6 – 12 godina plaćaju 50 % od cene izleta. U slučaju nevremena, organizator može otkazati izlet na dan izvodjenja izleta i u tom slučaju, novac se vraća u celosti ili se izlet može prebaciti na sledeći dan.

GRČKO VEČE
Večernji izlet u jednu od taverni na Tasosu, uz pratioca grupe. Polazak autobusa u 20.00 časova, a povratak oko 24.00 sata. Grčko veče obuhvata trosatni program u okviru kojeg se izvodi tradicionalna grčka muzika i plesovi. Po završetku zvaničnog programa, svi gosti se mogu pridružiti zajedničkom Sirtakiju. Vegetarijansku ili dijabetičarsku večeru je potrebno najaviti prilikom prijave.
U cenu je uračunata grčka večera (predjelo, glavno jelo, salata i dezert, pola litre vina ili sok za decu) i organizacija izleta. Ostala pića se naplaćaju po cenovniku. Grčka večera se servira na tradicionalan način, odnosno na pladnju za četiri osobe, a salata za dve osobe. Deca do 6 godina besplatno, bez sedišta u toku transfera, a od 6 – 12 godina plaćaju 50 % od cene izleta.

OBILAZAK TASOSA
Preporučujemo celodnevni izlet autobusom oko ostrva. Polazak je u jutarnjim satima, uz pratnju vodiča na srpskom jeziku. Tokom obilaska imaćete priliku da obidjete i prošetate Limenasom, glavnim gradom Tasosa, Limenarijom, Potosom. Obići ćete amfiteatar i staru pijacu u Limenasu, manastir Svetog Arhangela na liticama, visoki iznad mora, stari grad Aliki, sa jednom od najlepših plaža, staro grčko selo Panagiju sa crkvom i starom fabrikom maslinovog ulja… U Panagiji je biti prilike i da posetite neku od poznatih, seoskih, tradicionalnih taverni. Na čuvenoj Zlatnoj plaži, pored Skala Potamije, biće vremena za kraću pauzu i kupanje.
U cenu je uračunat autobus, vodič i organizacija izleta. Deca do 6 godina besplatno, bez sedišta u toku transfera, a od 6 – 12 godina plaćaju 50 % od cene izleta.

TEOLOGOS
Ukoliko ste na Tasosu svojim kolima, ili imate istraživačkog duha i ne smeta Vam vožnja lokalnim autobusima, ne propustite priliku da obidjete staro grčko selo u brdima iznad Potosa. Pored izvanrednog doživljaja prirode i arhitekture s kraja XIX veka, Teologos je najpoznatiji po izvanrednoj jagnjetini s ražnja i jagnjećim iznutricama u maramici, takodje s ražnja. Kada sve to “zalijete” domaćim vinom i “presečete” ekološki uzgajanim povrćem, gastronomski užitak je za pamćenje.

KAVALA
Ne propustite priliku da jednog popodneva “skoknete” do Kavale. Brod isplovljava iz luke Skala Prinos na svakih četrdesetak minuta. Grad, veoma interesantan za obići, nalazi se na vetrometini Hrišćanstva i Islama, osvajan od strane velikog Filipa II i još većeg Aleksandra Makedonskog, smešten na starom putu Ignatia, od Rima do Konstantinoplja... Gradom dominira turska tvrdjava iz XV veka, a u starom delu možete pronaći mnoštvo prodavnica i radnji sa starim zanatima. Taverne i stare kafane su ono što nikako ne treba propustiti u obilaskun Kavale.

IZNAJMLJIVANJE AUTOMOBILA I MOPEDA (RENT-A-CAR)

Na raspolaganju su Vam vozila i mopedi svih kategorija, džipovi i kombiji. Uslov za iznajmljivanje automobila je vozačko iskustvo od dve godine, vozačka dozvola i pasoš. Plaćanje može biti gotovinom ili karticom. Osiguranje pokriva štetu od 300 €, pa na više.

obavezno pogledajte:

Mapa Tasosa
Opšti uslovi putovanja
Najčešći turistički pojmovi
Sabra Travel Club
Vize i osiguranje
Prevoz
Izleti

PRODAJNA MESTA

Srbija
Republika Srpska

SUBAGENTI ONLINE

PRETRAZITE SAJT